Starta
snabbt
upp med
egen lunch
eller Take Away!
Lunchservering utan kök svinn eller kock!
MÅLTIDS KONCEPT A) Färdiga 1-portions rätter från kökets meny om drygt 100 näringsdeklarerade maträtter (420-440 gram). 88 av dessa maträtter är signerade Göteborgs Stjärnkockar. Snabbt och kostnadseffektivt direkt från kyl in i mikrougn
i 3 minuter och Du har en rykande varm komplett maträtt att lägga upp på tallrik, som Du snabbt garnerar och serverar Dina gäster till ett konkurrenskraftigt pris.
KONCEPT A fungerar utmärkt på exempelvis caféer, barer, hotell, B&B, personal-restauranger etc., som snabbt och enkelt vill öka sitt utbud och gästtillströmningen genom att erbjuda såväl rykande varm lunchmat, middagsmål , nattamat såsom en utmärkt helgmiddag. Perfekt komplemnet (bra merförsäljning) även inom traditionell fastfood verksamhet. Att erbjuda exempelvis 5 dagens lunch är idag ett starkt alternativ till traditionella lunchställen. När Du fått snurr på lunchverksamheten är det kanske dax att vi tillsammans tar fram "Din egen rätt" (private label) gärna då med Din egen etikett, som banar väg även för en lönsam Take Away verksamhet. (Vi har lunchbutiker som lätt säljer 70 -120 Take Away/dag på 2-3 timmar 11-14)
LUNCHKONCEPT B) Färdiglagade kylda maträtter etc. i storpack 1,3 - 4,7 liter.
Koncpetet bygger på att Du antingen låter kunden komponera själv lunchmåltiden från en kall eller varm buffé (en personalkostnadsfråga) där vi starkt rekommenderar ett genomtänkt pris per hekto, d.v.s. gästen erbjuds äta sin måltid både efter hunger och plånbok. Väljer Du varm buffé så gäller 1,3 liters förpackningen, som snabbt värms upp Mikrougnar. En lunchbuffé med 5 rätter jämte komponenter bör därmed stå rykande varm klar inom cirka 30 minuter!Givetvis kan Du jobba på traditionellt vis genom att själv lägga upp från kantin på tallrik och erbjuda en separat enklare salladsbuffé etc.
För kvällsverksamhet är vårt Asiatiska och Medelhavssortiment perfekt. En av sveriges mest framgångsrika krögare har i sammanhanget meddelat omdömet att vår Cicken Thai är outstanding, medan andra menar att kökets Chicken Africana eller kyckling i röd Curry är ett strå vassare.
Kökets fiskrätter, där köket givetvis kokar egna läckra fonder från grunden är mycket uppskattade. Skaldjuren får vi oftast med direktbil från landningsplatsen till kökets väntande fondkokeri, som reducerar ned cirka 350 liter olika skaldjursfonder om dagen under högkvalitativa former. Det supermoderna köket i Frölunda kyler därefter ned fisk & skaldjursfonder från kokande varmt ned till + 6-8 grader inom 95 sekunder för att omedelbart hamna i kylrummet för att kylas ned rut nollan. Detta är möjligt tack vare ett avancerat kylsystem med bl.a. 2000 liter isvatten. Därmed hoppas vi läsaren börjar ana att någon motsvarighet till vårt moderna kök i Västra Frölunda soecialiserat på "god mat i tiden" -det finns nog inte.
Som pricken över vad gäller skaldjurskoket ädla konst erbjuder köket med jämna mellanrum* "Mästerkockens Hummersoppa". En krämig ljuvlighet som är spetsad med äkta Cognac. Att servera denna hummersoppa med en hummerklo doppad i Cognac på ytan -det är sannerligen en njutning.
*Hummersoppan är en kyld färskvara som köket försöker att prestera på fredagar. Mejla gärna ditt intresse nedan
Till "Storsäljarna" räknas bland flera "Stjärnkockens" Köttbullar med krämig gräddsås, husets potatismos och rårörda lingon. En komposition signerad en av Göteborgs mest kända kockar. Vår egen köksmästare menar dock att husets viltköttbullar med rotssaksgratäng eller husets delikatessköttbullar är ännu ett strå vassare och på den goda vägen är andan i vårt kök i Västra Frölunda.
En annan "storsäljare" är kökets ofta slutsålda "Mästerkockens korv Stroganoff" från den högre skolan. Sammanfattningvis är det verkligt stor skillnad på vanlig lunchmat och god lunchmat tillagad med kärlek,
stor erfarenhet och omsorg . Välkommen att testa vårt kök och den backup vi kan erbjuda Er verksamhet!