top of page
Joachim bortgift (3).jpeg
2021-01-22
Rekord i utbudet av dagens rätter ger  en bra responst på marknaden!
Försäljningen av våra varumärken för färdiglagad mat; Lagat och Klart - LunchTime- Önskemålet  och LunchExpress uppskattats  allt mer av kunder, som kräver att vällagad och god mat inte bara ska vara lokalt tillagad utan även presenteras på ett aptitligt sätt, sägen en nöjd  Joachim Hamilton, efter att ha konstaterat att försäljningen ökade med drygt 40% under 4:e kvartalet 2020.
Det vi inte är nöjda med är att våra kunder är något irriterade på att våra maträtter inte finns ute i vanliga butiker eller för hemleverans via de stora aktörerna, vilket vi nog måste nu på allvar göra något åt, avslutar Joachim.
Erik.jpg
2021-01-22
33 Dagen rätter är nytt rekorutbud!
Idag presterade köket 33 olika dagens rätter att välja på
vilket därmed blir ett nytt  internt  rekord av vårt köksteam, som vill  testa kökets IP-kvalitetskontroll och logistik inför ständigt ökande efterfrågan av våra färdiglagade maträtter. Ett skäl är att efterfrågan på LunchTime klassiska maträtter bara ökar för var dag, säger med stor glädje vår Mästerkock.
Joachim bortgift (3).jpeg
2020-12-09
Nu är vårt  nya moderna kök i  Högsbo
IP-CERTIFIERAT!
I vår strävan att ständigt höja ribban även inom vår livsmedelsverksamheter har vårt moderna kök i Högsbo nu även blivit IP-Certfierat för tillagning och förpackning av kalla och varma maträtter, säger Joachim Hamilton, som ansvarat för det omfattande certfieringsarbetet.
Familjen  fattade i början av året ett beslut om att uteveckla och  investera ytterligare inom livsmedelsektorn, där våra varumärken för färdiglagad mat; Lagat och Klart - LunchTime Önskemålet  och LunchExpress uppskattats  av kunder, som kräver att vällagad och god mat ska helst vara lokalt producerad och även presenteras på ett aptitligt sätt. Att vår utökade matlagning och efterkommande nedkylnings- och avancerade förpackningsprocess  alltid måste ske på ett maximalt livsmedelssäkert sätt är numera ett understatemnet, vilket det erhållna certifikatet för köksverksamheten i Högsbo nu också understryker, avslutar en nöjd Joachim. 
shutterstock_209339209_edited.jpg
2020-11-03
Nu är Högsbobutiken ännu grönare!
Nu är Mat & Glassbutiken ombyggd och nästan
klar. Den nya stora salladsbuffén invigdes igår och
i natt fixade montörerna de sista pusselbitarna. Om några dagar kommer även några nya stolar och bord i den gamla butiksdelen. Tack Fabian för god design och dygnet runt perfekt arbetsledning, som alltid just in time! 
Välkommen att testa vår nya stora salladsbuffé i Högsbo!
 
Priset i salladsbuffén är fortsatt snälla 12,90/hg 
IMG_5325 (002).jpg
IMG_5331 (002).jpg
Nya Matbutiken & Salladsbuffén I HÖGSBO
shutterstock_209339209_edited.jpg
2020-10-31
Nu gör vi Högsbobutiken ännu grönare!
Idag stängde vi i Högsbo redan klockan 15:00 för att alla montörer under 44 timmar ska varligt hinna vända upp och ned och fram o tillbaka på glass/matbutiken. Klockan 11:00 på måndag öppnar vi därmed enligt önskan upp en ny 4 meter lång läcker salladsbuffé/bar för Take Away eller äta på plats. Komponera själv Din sallad efter tycke, smak och plånbok.
Priset är fortsatt snälla 12,90/hg !
Erik.jpg
2020-10-29
Rekordvecka + dagsrekord  igen av antal dagens rätter!
Lunchtid imorgon erbjuder  köket 29 olika dagens rätter,
vilket blir ett nytt  internt testrekord av vårt köksteam, kvalitetskontroll och logistik inför kommande utmaningar.
Hela denna vecka har vi därmed erbjudit våra kunder
26 - 29 färdiga rätter att välja på var dag, vilket  är 40% fler rätter än vårt koncept, som  ju är "bara" ett 20-tal rätter/dag, säger vår Mästerkock.
IMG_3885 (2).jpg
2020-10-27
En sorgens Dag har även drabbat oss
Under sen eftermiddag  idag erhöll vi det tragiska beskedet att "BEA", vår handplockade tidigare Köksmästare tillika trotjänare sedan 25 år tillbaka har efter en längre tids envis kamp lämnat detta jordeliv.
 
För make barn och alla mer närstående än får familj och våra anställda måtte detta vara  en bedrövelsen dag, vilken sorg vi djupt delar.  Stackars "vår BEA", som verkligen sett fram mot att under de mogna åren -livets Galadessert"- nu njuta av att se sina barn och barnbarn växa upp som nya vackra blommor på vår jord.  
 
Vi har under alla år haft förmånen ta del av BEA som en superglad "superkraft" med en oöverträffad "supervision" förmåga att "just in time" ha allting  klappat och klart på bordet när gästerna kommer. 50 gäster 5 rätters middag eller som när vi flera gånger invigt större evenemang, säg runt 2000 gäster på 10 buffébord i lokaler om 10 000 m2 -det spelade för BEA ingen större roll, ty alltid lika iskall med det ständiga mottot " det här fixar vi -ta det bara lugnt".
Med facit i hand blev det också alltid succé. Fråga mig inte hur det gick till - det blev oftast bara superbra med ditt magiska "just in time trollspö"!
Mindre bra tycker jag personligen det är att den som icke helt uteslutet bestämmer "där uppe" har en något korkad förmåga att kalla hem dem som vi här nere gillar mest och lämnar kvar de som vi gillar något sämre. Jag lovar att fortsatt protestera mot detta mindre förnuftiga urvalssätt".
Hur som helst BEA....- Du må nu vara där Du är, men om möjligt fixa gärna en superbuffé för oss alla, ty vi lär alla komma på en lång visit, förr eller senare. Vice versa finns ditt fina minne kvar hos som får kämpa vidare med detta märkliga jordeliv.
Familjen lovar att att förstärka Cancerfonden med mer än några kryddmått penningar för att fonden ska kunna fortsätta kampen mot tidens värsta och envisaste gissel.
 
Puss, kram och tack för allt från mig, senioren Thomas, min kära hustru Christina, vår älskade dotter Charlotte, sönerna Joachim, Marcus och Fabian Hamilton  och givetvis alla dina arbetskamrater.  Vi ses......
IMG_3885 (2).jpg
2020-10-27
Nu certifierar vi vårt nya kök i Högsbo
I syfte att erhålla en ännu säkrare livsmedelskontroll i hela flödet har vi nyligen tecknat ett avtal om certifiering av vårt moderna kök i Högsbo och den avancerade förpacknings-metoden av  god nytillagad mat i modifierad atmosfär,  säger Thomas Hamilton, som tillsammans med sin hustru Christina för 25 år sedan projekterade det första moderna varmköket för cateringsektorn, det mycket välrenommerade  " Lagat & Klart köket" i  Grimmered.
Tiderna förändras och även det faktum att vi tillagat närmare 9 miljoner måltider under åren utan någon anmärkning, så gäller det att alltid att försöka att ligga i absolut framkant vad gäller livsmedelskvalitet och ett stort utbud av välkomponerade maträtter, säger Thomas.
Vår strategi, att i dessa märkliga tider passa på att på alla fronter förstärka vårt kök, LunchTime butikskoncept och varumärket har inneburit att vi inte bara lyckats hålla försäljningssiffrorna utan även ökat rejält inom utvalda sektorer, något vi verkligen får vara nöjda med i dessa synnerligen tuffa tider, där lunchätandet har i snitt gått ned med 50%, säger Thomas Hamilton
Certifiering och därmed användandet av "Svenskt Sigill" kommer att bli en bra förstärkning av vår kvalitets image, särskilt vad gäller den ökande Private Label sektorn, dvs. specifika produkter tillagade för andra livsmedels-aktörer, vilken nisch innebär en mycket spännande, tillika en kapitalkrävande utveckling, avslutar Thomas Hamilton, utan att då närmare vilja berätta om det unika  projekt som sedan en lägre tid pågår just med en ökad inriktning mot en kräsen Private Label sektor.
Erik.jpg
2020-10-23
Rekorddag igen av antal dagens rätter!
Vid lunchtid idag är utbudet 28 olika dagens rätter, vilket blir ett nytt unikt rekord.  Detta mest för att testa att köket och vår logistik  inför kommande utmaningar klarar av att prestera det som vårt koncept kräver, d.v.s. att alltid erbjuda ett 20-tal vällagade rätter.
KLASSISK HUSMANSKOST
På begäran har vi under några veckor testat gamla klassiker, som vi trodde att ingen längre uppskattade. Men oj vad vi hade fel! Suget på klassiska svenska rätter verkar vara större än någonsin. Passa på att  smaka av  dessa rätter innan dessa rätter sannolikt är ett minne blott. Det är få kockar kvar i riket som vet hur man med kärlek och omtanke hanterar den svenska matkulturen, säger vår Mästerkock av husmanskost i den högre skolan. Vi bugar och tackar för denna uppvisning av klassisk svensk matlagning.
 
Vem kunde tro att exempelvis en kryddig köttkorv med fluffigt gammeldags rotmos  skulle ta slut på några få dagar?
Hur som helst... idag vid lunch så finns denna klassiska rätt med en grov skånsk senap som tillbehör åter ute i butiken. Helgen är därmed räddad för Er som redan förbokat. Mästerkocken rekommenderar en mörk porter (och varför inte en iskall  kryddad "lille") till denna klassiska rätt i höstrusket. Nästan som på lilla julafton!
ÖNSKA GÄRNA BORTGLÖMDA GODA MATRÄTTER
Ni som älskar Svensk husmanskost i den högre skolan är hjärligt välkoma att tipsa köket om maträtter Ni verkligen längtar efter. Gör gärna detta genom att klicka på nedan symbol och skriv ned några önskerätter, som därefter mejlas direkt till köket genom ett enkelt klick, tack!
Av inkomna tips gör vi en slumpvis dragning där vinnaren får en veckas måltider fritt hemkört (7 rätter), som tack för gissningsvis många goda tips till vår matbank. 
Joachim bortgift (3).jpeg
2020-10-22

NY PRISSÄTTNING

Nu slopar LunhTime "öresprissättnigen". En del  maträtter sänks dämed med 90 öre samtidigt som en del rätter höjs med 10 öre för att  hamna på jämna kronor.

"Vi har har maknadens bästa produkter och vill därmed inte ha den "lågprisstämpel" som tidigare öresprissättning möjligen indikerar", säger Joachim Hamilton, marknadsstrateg på LunchTime.

Joachim poängterar att LunchTimes produkter är ett miljönära hantverk enligt flygkökens tuffa koncept. Därmed icke att jämföra LunchTimes rätter med matfabrikernas massproduktion av halvkonservarde färdiglagade maträtter, som oftast liknar barnmat.

Vi tror fortsatt på konceptet att mat till vuxna ska se ut som god mat brukar göra och det klarar maskinerna i matfabrikerna givetvis ej av.  

Vi hoppas dessutom att de flesta konsumenter upptäcker att Lunch Times portionsförpacknigar har cirka 5% eller mer innehåll än de stora aktörernas platta förpackningar, säger Joachim Hamilton, som dessutom tror att miljönära lokal matlagning är i längden det enda alternativet för miljömedvetna konsumenter, företag och institutioner.

KockJohan beskuren med LunchTime logo.jp
2020-10-21
Rekorddag för antal dagens rätter!
Vid lunchtid idag var utbudet 23 dagens rätter, vilket var ett rekord.Konceptet är att försöka ha ett utbud på ett 20-tal dagens rätter jämte dagens salladsadsbuffé och 5  - 6  dagens salladsrätter.
Rekordet varade dock bara i dryga timmen. Köksmästaren låter dock meddela att rekordet slås möjligen redan nu om fredag kring lunchtid. 
Köksmästaren låter vidare meddela att succérätten Chiken Thai  och Teriyaki Laxfilé  m.fl.finns åter i butik på fredag. M.a.o. bara att bunkra. Bäst före i kyl 14 dagar och i frys cirka 9 månader för Chicken Thai och helst ej längre än 6 månader för Laxfilén. 
KockJohan beskuren med LunchTime logo.jp
2020-10-20

UTÖKAD MÄRKNING AV VÅRA MATRÄTTER

LunchTimes nya kök i Högsbo övergår nu till att i förekommande fall märka alla maträtter med: 

GF= Glutenfri maträtt

   LF= Laktosfri maträtt

Vårt kök har också fått i uppdrag att om möjligt justera recepten där grädde, mjölk och smör ingår för att övergå till laktosfria mjölkprodukter.

Kostnaden för receptjusteringar uppskattas  till

1-2 kronor per portion.

Övrgången sker successivt från vecka 44 och beräknas vara helt genomförd vecka 48.

IMG_2973 (2).jpg
2020-10-19
Nu reducerar vi plasten igen!
Nu har vi skippat såväl "plastburkarna " i våra Take Away salladsbuféer som glassbägarna av plast i glassbarerna, säger Fabian Hamilton, som ständigt är på miljöjakt efter hållbarare alternativ. De nya salladsskålarna för Take Away och även Glassbägarna är tillverkade av "Bagasse FIber", vilket är en överskottsprodukt  från sockerrör i samband med sockerframställningen. Källsortering blir därmed papper och ej plast. Ett litet men viktigt strategiskt steg i rätt riktning, understryker Fabian.
shutterstock_209339209_edited.jpg
2020-10-16
Nu vässar vi våra Salladsbuffér ytterligare ett snäpp!
Vår satsning på ett "Grönare Liv" ger ständig respons från belåtna kunder, som med snabbhet och skicklighet själva komponerar sin sallad i våra nyligen utökade  Salladsbuffékoncept.  Tack för att Ni uppskattar vår ständiga bevakning och hygienrutiner (livsmedelsäkerhet) i salladsbarerna.  Gärna ett miljödiplom till alla Er som föredrar lokalt miljönära tillverkade sallader istället för något som kommer från en "salladsfabrik" någonstans i Sverige, säger Lisbeth Hansson.
LunchTime justerar nu gradvis upp sortimentet ett snäpp för att därefter väsentligt utöka även med sallader i den högre skolan. Detta både i Sisjön och i Högsbo.
Om 2-3 veckor bör våra kunder se ett  hyfsat delresultat av denna LunchTimes ambition att ständigt bli bättre.
Vi tar under tiden  tacksamt emot alla tips om hur kunderna tror vi kan bli bättre och därmed ännu nöjdare kunder, säger Lisbeth, som håller i  LunchTime konceptetet "Light-Line - ett Grönare Liv".
bottom of page