2021-01-22
Rekord i utbudet av dagens rätter ger  en bra responst pÃ¥ marknaden!
​
Försäljningen av vÃ¥ra varumärken för färdiglagad mat; Lagat och Klart - LunchTime- ÖnskemÃ¥let  och LunchExpress uppskattats  allt mer av kunder, som kräver att vällagad och god mat inte bara ska vara lokalt tillagad utan även presenteras pÃ¥ ett aptitligt sätt, sägen en nöjd  Joachim Hamilton, efter att ha konstaterat att försäljningen ökade med drygt 40% under 4:e kvartalet 2020.
Det vi inte är nöjda med är att våra kunder är något irriterade på att våra maträtter inte finns ute i vanliga butiker eller för hemleverans via de stora aktörerna, vilket vi nog måste nu på allvar göra något åt, avslutar Joachim.
2021-01-22
33 Dagen rätter är nytt rekorutbud!
​
Idag presterade köket 33 olika dagens rätter att välja på
vilket därmed blir ett nytt  internt  rekord av vÃ¥rt köksteam, som vill  testa kökets IP-kvalitetskontroll och logistik inför ständigt ökande efterfrÃ¥gan av vÃ¥ra färdiglagade maträtter. Ett skäl är att efterfrÃ¥gan pÃ¥ LunchTime klassiska maträtter bara ökar för var dag, säger med stor glädje vÃ¥r Mästerkock.
2020-12-09
Nu är vÃ¥rt  nya moderna kök i  Högsbo
IP-CERTIFIERAT!
​
I vÃ¥r strävan att ständigt höja ribban även inom vÃ¥r livsmedelsverksamheter har vÃ¥rt moderna kök i Högsbo nu även blivit IP-Certfierat för tillagning och förpackning av kalla och varma maträtter, säger Joachim Hamilton, som ansvarat för det omfattande certfieringsarbetet.
​
Familjen  fattade i början av Ã¥ret ett beslut om att uteveckla och  investera ytterligare inom livsmedelsektorn, där vÃ¥ra varumärken för färdiglagad mat; Lagat och Klart - LunchTime ÖnskemÃ¥let  och LunchExpress uppskattats  av kunder, som kräver att vällagad och god mat ska helst vara lokalt producerad och även presenteras pÃ¥ ett aptitligt sätt. Att vÃ¥r utökade matlagning och efterkommande nedkylnings- och avancerade förpackningsprocess  alltid mÃ¥ste ske pÃ¥ ett maximalt livsmedelssäkert sätt är numera ett understatemnet, vilket det erhÃ¥llna certifikatet för köksverksamheten i Högsbo nu ocksÃ¥ understryker, avslutar en nöjd Joachim. 
2020-11-03
Nu är Högsbobutiken ännu grönare!
​
Nu är Mat & Glassbutiken ombyggd och nästan
klar. Den nya stora salladsbuffén invigdes igår och
i natt fixade montörerna de sista pusselbitarna. Om nÃ¥gra dagar kommer även nÃ¥gra nya stolar och bord i den gamla butiksdelen. Tack Fabian för god design och dygnet runt perfekt arbetsledning, som alltid just in time! 
Välkommen att testa vår nya stora salladsbuffé i Högsbo!
 
Priset i salladsbuffén är fortsatt snälla 12,90/hg 
​
Nya Matbutiken & Salladsbuffén I HÖGSBO
2020-10-31
Nu gör vi Högsbobutiken ännu grönare!
​
Idag stängde vi i Högsbo redan klockan 15:00 för att alla montörer under 44 timmar ska varligt hinna vända upp och ned och fram o tillbaka pÃ¥ glass/matbutiken. Klockan 11:00 pÃ¥ mÃ¥ndag öppnar vi därmed enligt önskan upp en ny 4 meter lÃ¥ng läcker salladsbuffé/bar för Take Away eller äta pÃ¥ plats. Komponera själv Din sallad efter tycke, smak och plÃ¥nbok.
Priset är fortsatt snälla 12,90/hg !
​
2020-10-29
Rekordvecka + dagsrekord  igen av antal dagens rätter!
​
Lunchtid imorgon erbjuder  köket 29 olika dagens rätter,
vilket blir ett nytt  internt testrekord av vÃ¥rt köksteam, kvalitetskontroll och logistik inför kommande utmaningar.
Hela denna vecka har vi därmed erbjudit våra kunder
26 - 29 färdiga rätter att välja pÃ¥ var dag, vilket  är 40% fler rätter än vÃ¥rt koncept, som  ju är "bara" ett 20-tal rätter/dag, säger vÃ¥r Mästerkock.
2020-10-27
En sorgens Dag har även drabbat oss
​
Under sen eftermiddag  idag erhöll vi det tragiska beskedet att "BEA", vÃ¥r handplockade tidigare Köksmästare tillika trotjänare sedan 25 Ã¥r tillbaka har efter en längre tids envis kamp lämnat detta jordeliv.
 
För make barn och alla mer närstÃ¥ende än fÃ¥r familj och vÃ¥ra anställda mÃ¥tte detta vara  en bedrövelsen dag, vilken sorg vi djupt delar.  Stackars "vÃ¥r BEA", som verkligen sett fram mot att under de mogna Ã¥ren -livets Galadessert"- nu njuta av att se sina barn och barnbarn växa upp som nya vackra blommor pÃ¥ vÃ¥r jord.  
 
Vi har under alla Ã¥r haft förmÃ¥nen ta del av BEA som en superglad "superkraft" med en oöverträffad "supervision" förmÃ¥ga att "just in time" ha allting  klappat och klart pÃ¥ bordet när gästerna kommer. 50 gäster 5 rätters middag eller som när vi flera gÃ¥nger invigt större evenemang, säg runt 2000 gäster pÃ¥ 10 buffébord i lokaler om 10 000 m2 -det spelade för BEA ingen större roll, ty alltid lika iskall med det ständiga mottot " det här fixar vi -ta det bara lugnt".
Med facit i hand blev det ocksÃ¥ alltid succé. FrÃ¥ga mig inte hur det gick till - det blev oftast bara superbra med ditt magiska "just in time trollspö"!
​
Mindre bra tycker jag personligen det är att den som icke helt uteslutet bestämmer "där uppe" har en nÃ¥got korkad förmÃ¥ga att kalla hem dem som vi här nere gillar mest och lämnar kvar de som vi gillar nÃ¥got sämre. Jag lovar att fortsatt protestera mot detta mindre förnuftiga urvalssätt".
​
Hur som helst BEA....- Du mÃ¥ nu vara där Du är, men om möjligt fixa gärna en superbuffé för oss alla, ty vi lär alla komma pÃ¥ en lÃ¥ng visit, förr eller senare. Vice versa finns ditt fina minne kvar hos som fÃ¥r kämpa vidare med detta märkliga jordeliv.
Familjen lovar att att förstärka Cancerfonden med mer än några kryddmått penningar för att fonden ska kunna fortsätta kampen mot tidens värsta och envisaste gissel.
 
Puss, kram och tack för allt frÃ¥n mig, senioren Thomas, min kära hustru Christina, vÃ¥r älskade dotter Charlotte, sönerna Joachim, Marcus och Fabian Hamilton  och givetvis alla dina arbetskamrater.  Vi ses......
​
​
2020-10-27
Nu certifierar vi vårt nya kök i Högsbo
​
I syfte att erhÃ¥lla en ännu säkrare livsmedelskontroll i hela flödet har vi nyligen tecknat ett avtal om certifiering av vÃ¥rt moderna kök i Högsbo och den avancerade förpacknings-metoden av  god nytillagad mat i modifierad atmosfär,  säger Thomas Hamilton, som tillsammans med sin hustru Christina för 25 Ã¥r sedan projekterade det första moderna varmköket för cateringsektorn, det mycket välrenommerade  " Lagat & Klart köket" i  Grimmered.
​
Tiderna förändras och även det faktum att vi tillagat närmare 9 miljoner mÃ¥ltider under Ã¥ren utan nÃ¥gon anmärkning, sÃ¥ gäller det att alltid att försöka att ligga i absolut framkant vad gäller livsmedelskvalitet och ett stort utbud av välkomponerade maträtter, säger Thomas.
​
VÃ¥r strategi, att i dessa märkliga tider passa pÃ¥ att pÃ¥ alla fronter förstärka vÃ¥rt kök, LunchTime butikskoncept och varumärket har inneburit att vi inte bara lyckats hÃ¥lla försäljningssiffrorna utan även ökat rejält inom utvalda sektorer, nÃ¥got vi verkligen fÃ¥r vara nöjda med i dessa synnerligen tuffa tider, där lunchätandet har i snitt gÃ¥tt ned med 50%, säger Thomas Hamilton
​
Certifiering och därmed användandet av "Svenskt Sigill" kommer att bli en bra förstärkning av vÃ¥r kvalitets image, särskilt vad gäller den ökande Private Label sektorn, dvs. specifika produkter tillagade för andra livsmedels-aktörer, vilken nisch innebär en mycket spännande, tillika en kapitalkrävande utveckling, avslutar Thomas Hamilton, utan att dÃ¥ närmare vilja berätta om det unika  projekt som sedan en lägre tid pÃ¥gÃ¥r just med en ökad inriktning mot en kräsen Private Label sektor.
2020-10-23
Rekorddag igen av antal dagens rätter!
​
Vid lunchtid idag är utbudet 28 olika dagens rätter, vilket blir ett nytt unikt rekord.  Detta mest för att testa att köket och vÃ¥r logistik  inför kommande utmaningar klarar av att prestera det som vÃ¥rt koncept kräver, d.v.s. att alltid erbjuda ett 20-tal vällagade rätter.
​
KLASSISK HUSMANSKOST
PÃ¥ begäran har vi under nÃ¥gra veckor testat gamla klassiker, som vi trodde att ingen längre uppskattade. Men oj vad vi hade fel! Suget pÃ¥ klassiska svenska rätter verkar vara större än nÃ¥gonsin. Passa pÃ¥ att  smaka av  dessa rätter innan dessa rätter sannolikt är ett minne blott. Det är fÃ¥ kockar kvar i riket som vet hur man med kärlek och omtanke hanterar den svenska matkulturen, säger vÃ¥r Mästerkock av husmanskost i den högre skolan. Vi bugar och tackar för denna uppvisning av klassisk svensk matlagning.
 
Vem kunde tro att exempelvis en kryddig köttkorv med fluffigt gammeldags rotmos  skulle ta slut pÃ¥ nÃ¥gra fÃ¥ dagar?
Hur som helst... idag vid lunch sÃ¥ finns denna klassiska rätt med en grov skÃ¥nsk senap som tillbehör Ã¥ter ute i butiken. Helgen är därmed räddad för Er som redan förbokat. Mästerkocken rekommenderar en mörk porter (och varför inte en iskall  kryddad "lille") till denna klassiska rätt i höstrusket. Nästan som pÃ¥ lilla julafton!
​
ÖNSKA GÄRNA BORTGLÖMDA GODA MATRÄTTER
Ni som älskar Svensk husmanskost i den högre skolan är hjärligt välkoma att tipsa köket om maträtter Ni verkligen längtar efter. Gör gärna detta genom att klicka pÃ¥ nedan symbol och skriv ned nÃ¥gra önskerätter, som därefter mejlas direkt till köket genom ett enkelt klick, tack!
​
Av inkomna tips gör vi en slumpvis dragning där vinnaren fÃ¥r en veckas mÃ¥ltider fritt hemkört (7 rätter), som tack för gissningsvis mÃ¥nga goda tips till vÃ¥r matbank. 
2020-10-22

NY PRISSÄTTNING

Nu slopar LunhTime "öresprissättnigen". En del  maträtter sänks dämed med 90 öre samtidigt som en del rätter höjs med 10 öre för att  hamna pÃ¥ jämna kronor.

"Vi har har maknadens bästa produkter och vill därmed inte ha den "lågprisstämpel" som tidigare öresprissättning möjligen indikerar", säger Joachim Hamilton, marknadsstrateg på LunchTime.

Joachim poängterar att LunchTimes produkter är ett miljönära hantverk enligt flygkökens tuffa koncept. Därmed icke att jämföra LunchTimes rätter med matfabrikernas massproduktion av halvkonservarde färdiglagade maträtter, som oftast liknar barnmat.

Vi tror fortsatt pÃ¥ konceptet att mat till vuxna ska se ut som god mat brukar göra och det klarar maskinerna i matfabrikerna givetvis ej av.  

Vi hoppas dessutom att de flesta konsumenter upptäcker att Lunch Times portionsförpacknigar har cirka 5% eller mer innehÃ¥ll än de stora aktörernas platta förpackningar, säger Joachim Hamilton, som dessutom tror att miljönära lokal matlagning är i längden det enda alternativet för miljömedvetna konsumenter, företag och institutioner.

2020-10-21
Rekorddag för antal dagens rätter!
​
Vid lunchtid idag var utbudet 23 dagens rätter, vilket var ett rekord.Konceptet är att försöka ha ett utbud pÃ¥ ett 20-tal dagens rätter jämte dagens salladsadsbuffé och 5  - 6  dagens salladsrätter.
Rekordet varade dock bara i dryga timmen. Köksmästaren lÃ¥ter dock meddela att rekordet slÃ¥s möjligen redan nu om fredag kring lunchtid. 
​
Köksmästaren lÃ¥ter vidare meddela att succérätten Chiken Thai  och Teriyaki Laxfilé  m.fl.finns Ã¥ter i butik pÃ¥ fredag. M.a.o. bara att bunkra. Bäst före i kyl 14 dagar och i frys cirka 9 mÃ¥nader för Chicken Thai och helst ej längre än 6 mÃ¥nader för Laxfilén. 
2020-10-20

UTÖKAD MÄRKNING AV VÅRA MATRÄTTER

LunchTimes nya kök i Högsbo övergÃ¥r nu till att i förekommande fall märka alla maträtter med: 

GF= Glutenfri maträtt

   LF= Laktosfri maträtt

VÃ¥rt kök har ocksÃ¥ fÃ¥tt i uppdrag att om möjligt justera recepten där grädde, mjölk och smör ingÃ¥r för att övergÃ¥ till laktosfria mjölkprodukter.

Kostnaden för receptjusteringar uppskattas  till

1-2 kronor per portion.

Övrgången sker successivt från vecka 44 och beräknas vara helt genomförd vecka 48.

2020-10-19
Nu reducerar vi plasten igen!
​
Nu har vi skippat sÃ¥väl "plastburkarna " i vÃ¥ra Take Away salladsbuféer som glassbägarna av plast i glassbarerna, säger Fabian Hamilton, som ständigt är pÃ¥ miljöjakt efter hÃ¥llbarare alternativ. De nya salladsskÃ¥larna för Take Away och även Glassbägarna är tillverkade av "Bagasse FIber", vilket är en överskottsprodukt  frÃ¥n sockerrör i samband med sockerframställningen. Källsortering blir därmed papper och ej plast. Ett litet men viktigt strategiskt steg i rätt riktning, understryker Fabian.
2020-10-16
Nu vässar vi våra Salladsbuffér ytterligare ett snäpp!
​
VÃ¥r satsning pÃ¥ ett "Grönare Liv" ger ständig respons frÃ¥n belÃ¥tna kunder, som med snabbhet och skicklighet själva komponerar sin sallad i vÃ¥ra nyligen utökade  Salladsbuffékoncept.  Tack för att Ni uppskattar vÃ¥r ständiga bevakning och hygienrutiner (livsmedelsäkerhet) i salladsbarerna.  Gärna ett miljödiplom till alla Er som föredrar lokalt miljönära tillverkade sallader istället för nÃ¥got som kommer frÃ¥n en "salladsfabrik" nÃ¥gonstans i Sverige, säger Lisbeth Hansson.
​
LunchTime justerar nu gradvis upp sortimentet ett snäpp för att därefter väsentligt utöka även med sallader i den högre skolan. Detta både i Sisjön och i Högsbo.
Om 2-3 veckor bör vÃ¥ra kunder se ett  hyfsat delresultat av denna LunchTimes ambition att ständigt bli bättre.
Vi tar under tiden  tacksamt emot alla tips om hur kunderna tror vi kan bli bättre och därmed ännu nöjdare kunder, säger Lisbeth, som hÃ¥ller i  LunchTime konceptetet "Light-Line - ett Grönare Liv".
​
​
​

© 2020 LunchTime.se TM